The Mighty Himalayas Ride

0 (Geen reviews)
Himachal Pradesh, India
Vanaf: €3.950,00
0
(0 reviews)
Check
Duur

17 dagen, 16 nachten

Tour Type

Specific Tour

Groepsgrootte

Unlimited

Talen

Engels, Indiaas

Over deze reis

Keuze uit vier tourdata:
1. Juli 2024: 20/07/2024 –04/08/2024
2. Augustus 2024: 06/08/2024 –21/08/2024
3. Augustus 2024: 25/08/2024 –09/09/2024
4. September 2024: 12/09/2024 –27/09/2024

Come to the Cronkeley Himalays!

THE MIGHTY HIMALAYAS

De Mighty Himalayas Ride is een fantastische reis die je over het dak van de wereld voert, eentje die op het things-to-do-lijstje moet staan voor elke motorrijder! Deze 17-daagse Himalaya-motortours neemt je mee door een aantal van de mooiste en meest uitdagende terreinen, waaronder de hoogste begaanbare passen ter wereld, beroemde meren en de adembenemende regio’s Himachal en Ladakh in India. Tijdens deze rondrit ga je over enkele van ’s werelds hoogst berijdbare passen, Khardung-La 5.600 m, Taglang-La 5.328 m, Lachulung-La 5.059 m, Baralacha-La 4.850 m. Deze passen bieden een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap en moet je als avontuurlijke motorrijder eenmaal in je leven hebben bereden. Ons deskundig team zorgt voor een veilige en opwindende ervaring terwijl je door het uitdagende terrein stuurt. We bezoeken de historische hoofdstad van Brits India, Simla, verwonder je over de schoonheid van het Lamayuru-klooster en daag je eigen rijvaardigheid uit met 112 opeenvolgende haarspeldbochten (elk zorgvuldig genummerd!). We bezoeken ook enkele van de beroemde meren in Ladakh. De meren staan bekend om hun kristalheldere water en adembenemende landschap, en bieden een vredige en serene onderbreking van de ritten. Onze tours nemen je mee door de prachtige regio’s Himachal en Ladakh, waar je de unieke cultuur en tradities van de lokale bevolking kunt ervaren.

Dag 1
Bij aankomst in Delhi wordt u opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel gebracht. Ontspan en verfris u voor het welkomstdiner van deze avond in het restaurant op het dak in de belangrijkste bazar (markt) Paharganj Delhi.

Dag 2
Rit naar Parwanoo, 280 km (per bus). Na het ontbijt reizen we per minibus naar Parwanoo, comfortabel de drukke stad uit en door de vochtige vlaktes, over de drukke Grand Trunk Highway. Klimmend door de uitlopers van de jungle van de Himalaya bereik je het kleine heuvelstadje Parwanoo. Hier ontmoet je het tourteam, staan de motoren klaar voor een kennismaking voor we aan tafel gaan.

Dag 3
Parwanoo – Simla, 100 km. Vandaag beginnen we met een briefing over veiligheid, rijstijl, wegomstandigheden en controle van persoonlijke uitrusting, ook kan je je Enfield uitkiezen en vertrouwd raken met de bediening van de motor. We rijden daarna over mooie bochtige wegen van de uitlopers van de Himalaya naar Simla, waar je tijd hebt om deze kleurrijke voormalige hoofdstad van Brits India te verkennen.

Dag 4
Simla – Mandi, 150 km. We verlaten Shimla via kleine weggetjes door torenhoge dennen- en sparrenbossen. Als we de heuvels afdalen, komen we dichte jungles terrasvormige heuvels tegen die lijken op die in Nepal. Ons hotel in Mandi kijkt uit over de snelstromende en machtige Beas-rivier.

Dag 5
Mandi – Manali, 110 km. We rijden vandaag door de Kullu Valley die bekendstaat als ‘The Valley of the Gods’. Geniet van een van de meest spectaculaire dagen toeren waar ook ter wereld terwijl je over de overhangende kliffen rijdt langs bijna verticale muren van jungle en watervallen van de Beas River. Deze eigenlijk veel te korte rit brengt je naar het bergresort Manali, waar je dan genoeg tijd hebt om de winkels en markten te verkennen.

Dag 6
Manali. Vandaag hebben we een rustdag op de planning staan om jezelf te laten acclimatiseren en wennen aan de hoogte. Neem de tijd om de markten, tempels en Tibetaanse vluchtelingenkampen te bezoeken van dit bruisende bergstadje, voor je hogerop gaat richting de hoge passen naar Ladakh.

Dag 7
Manali – Keylong, 100 km. Denk aan de Alpen en laat je fantasie de vrije loop, we gaan op naar de Rohtang-pas! Een van de mooiste bergwegen ter wereld. Hoewel het verhoudingsgewijs niet eens zo’n hoge pas is voor de Himalaya (3.978 m), is het wel een van de meest spectaculaire. We hebben een lunch op de top en dalen dan af naar de Lahaul-vallei om daar de Chandra-rivier te zien en arriveren bij ons hotel in Keylong met uitzicht over de rivier richting het klooster.

Dag 8
Keylong – Sarchu, 115 km. Eenmaal de Rohtangpas overgestoken komen we in een geheel andere wereld: Tibetaans-boeddhistische kloosters staan hier op grote hoogten boven de afgrond. Merk op hoe droog de omgeving wordt terwijl we het Tibetaanse plateau beklimmen. We rijden de hele Lahaul-vallei door, op weg naar de volgende hoge pas, Baralacha-La (4.850 m). Van daaruit dalen we af naar ons luxe kamp in Sarchu.

Dag 9
Sarchu – Tsokar Meer, 140 km. Rijdend door een filmisch landschap begint de dag met een klim op de Gata Loops, 21 duizelingwekkende haarspeldbochten op een uitstekend wegdek, richting je derde pas, de Lachulung-La (5.059 m). We dalen dan af door een maanlandschap-achtige kloof en komen aan bij een militaire post genaamd Pang. Vervolgens het laatste stukje naar een luxe kamp aan het schilderachtige Tsokar-meer.

Dag 10
Tsokar Lake – Leh, 175 km. Een vroege start met weer de nodige haarspeldbochten brengt ons naar de More Plains, 44 km vallei gevuld waar nomaden en yaks rondwaren met aan weerszijden gletsjerpieken. Taglang-La is de op een na hoogste berijdbare pas op 5.328 m waarwe overheen rijden met uitzicht op de hele schepping vanaf de top zo lijkt het. Talloze haarspeldbochten afdalend kom je in Miru Gorge, en rij je langs gekleurde bergranden met kleine dorpjes tussen groen/gouden graanvelden.

Dag 11
Leh, rustdag. Vandaag een welverdiende rustdag in de oude hoofdstad van Ladakh. Leh is een mengeling van oud en nieuw met winkels, cafés, markten en allerlei activiteit. Gezien vanaf de paleisruïnes op een heuvel ziet Leh er middeleeuws uit, maar eenmaal afgedaald is het een bijzondere stad. Verken Leh of ontspan gewoon in het hotel. Er is een optionele rit om de kloosters en de hogere delen van de vallei te bezoeken met uitzicht op de rivier de Indus en de Stok bergketen, aanrader!

Dag 12
Leh – Lamayuruyuru, 140 km. Vandaag gaan we naar Lamayuru, een 10e-eeuws klooster aan het begin van de Indusvallei. De weg slingert langs de Indus, door dorre woestijnen, door dorpen met lemen muren in groene velden, naar het begin van een immense kloof. Vanaf hier kan je alleen maar omhoog, je begint de klim op wat bekendstaat als de ‘hanger loops’; na 112 haarspeldbochten, alsof je landt op het maanoppervlak, komt Lamayuru in zicht.

Dag 13
Lamayur – Leh, 140 km. Na het ontbijt en een bezoek aan het klooster rijden we de weg terug door de vele haarspeldbochten richting het dorp Alchi. Een ander klooster, sober aan de buitenkant, herbergt enkele van de zeldzaamste werken van Tibetaans-boeddhistische muurschilderingen overal in Azië. Later in de middag komen we weer terug in Leh.

Dag 14
Leh – Nubra, 160 km. De dag waar je naar hebt uitgekeken. Als de omstandigheden het toelaten, rijden we de 26,5 km naar de hoogst berijdbare pas ter wereld, de Khardung-La van maar liefst 5.602 m hoogte. Op het dak van de wereld! Het uitzicht over de bergen van Tibet in het noorden, de Karakoram Range, K-2, en de Indusvallei en Zanskar is met geen pen te beschrijven!

Dag 15
Nubra – Leh, 160 km. Na een ontspannen lange ochtend heb je de mogelijkheid om een ander klooster te bezoeken, de ‘Potala van Ladakh’ bij Tikse, deze ligt op slechts 20 km van Leh en herbergt het grootste standbeeld van Boeddha in de Himalaya. Het uitzicht vanaf het dak over de Indusvallei vormt een verbluffend contrast tussen rivier, de groene geirrigeerde velden en de kale woestijn. In de avond genieten we van het afscheidsdiner

Dag 16
Vandaag maak je de mooiste vlucht die je je maar kunt voorstellen, over het Himalayagebergte, waarbij we onze hele route op 9.000 m terugvolgen maar dan in slechts anderhalf uur… De Himalaya-gletsjers ontvouwen zich onder je terwijl je bergketen na bergketen passeert op je weg terug naar lager gelegen vlaktes en je hotel in Delhi.

Dag 17
Delhi. Na het ontbijt zit deze reis er op. We brengen je naar de luchthaven voor de thuisreis. Of… plak er een paar dagen aan en bezoek de Taj Mahal en andere bezienswaardigheden…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Highlights

 • Alles!

Inclusief / Exclusief

 • Een ervaren reisleider
 • Ondersteuning door lokale gidsen.
 • Alle luchthaven pick-up en transfers naar de hotels.
 • Huur Royal Enfield 500cc incl. brandstof.
 • Reserveonderdelen en bekwame monteurs.
 • 4×4 volgwagen, bagagetransportteam.
 • Accommodaties in tophotels.
 • Ontbijt en avondmaaltijden.
 • Terugvlucht van Leh naar Delhi
 • Internationale vlucht(en)
 • Toeristenvisum en reisverzekering India
 • Verzekeringen (gezondheids- en medische zorg), die u dekt voor het rijden op een motortour
 • Goede motorkleding en helm
 • Vaccinaties
 • Alle dranken inclusief alcohol

Duur

Meerdaags

Talen

Engels
Indiaas

Locatie

Himachal Pradesh, India
Vanaf €3.950,00
Totaal
€3.950,00

Owner

Hans

Member Since 2023

Ontdek andere reizen