Bologna Motorcity

0 (Geen reviews)
Bologna, Italië
Vanaf: €990,00
0
(0 reviews)
Check
Duur

6 dagen - 5 nachten

Tour Type

Specific Tour

Groepsgrootte

12 personen

Talen

Engels, Italiaans, Nederlands

Over deze reis

Tourdata op aanvraag want maatwerk; als er een groep is van 6 personen of meer kunnen we gaan plannen.

Come to Cronkeley Bologna!

“Bologna Motorcity” Hoe zit dat? Welnu, veel gemotoriseerd moois komt uit Bologna en omgeving, Morini, Ducati, Malanca, Ferrari, Lamborghini maar ook toeleveranciers als Verlicchi komen uit de streek. Met recht een Motorcity!

De rit is verdeeld over 6 dagen/5 nachten en we gaan op de eerste paar dagen bezoeken brengen aan een paar mooie motorcollcties in de buurt. O.a. Salsapariglia en het Ducati-museum staan op de planning. ’s Middags doen we dan een rondje door de heuvels rond Bologna. Hierna gaan we een paar dagen rijden over de bekende passen ten zuiden van Bologna richting de Marche en Toscane. Onderweg doen we de nodige bezienswaardigheden aan. In de avond laven we ons aan de Bolognese keuken en slapen we in hotels en agriturismo’s waar we lekker eten en drinken wat er van het land komt.

Deze tour doen we alleen op bestelling bij genoeg gegadigden (minimaal 6 personen).
Prijs plm. € 990,- Data kunnen we dan zelf invullen. In principe kunnen we deze tour doen vanaf april/mei, de wegen in de Apennijnen zijn dan begaanbaar

Een en ander afhankelijk ook van de beschikbaarheid van de reisleider.

Inclusief deskundige reisleiding (Ugo Passerini was jarenlang hoofdredacteur van InMoto en kent de streek op zijn duimpje) en overnachtingen met ontbijt en diner. Ook rijd er een bezem-/bagage-auto mee.

Highlights

  • Bezoek aan diverse motormusea en privécollecties
  • De passen in de Apennijnen zijn om van te smullen net als de de Italiaanse keuken

Inclusief / Exclusief

  • Gids
  • Overnachtingen met diner en ontbijt in agriturismo of hotel
  • Bagagetransport-pechbus
  • Verzekeringen
  • Drankjes en versnaperingen onderweg
  • Lunch
  • Reis van en naar Bologna
  • Entreeprijs musea

Routebeschrijving

Samenkomst en diner in agriturismo in de buurt van Bologna in de avond en de volgende ochtend rijden we door de heuvels richting Bagnolo in Piano voor een bezoekje aan de Collezione Salsapariglia; plm 150 motoren vanaf eind 19e eeuw tot nu! Dan lunchen en op de terugrit is de unieke Poggi-collectie te bezoeken, louter Yamaha GP-racers. Vanuit hier weer de heuvels in richting agriturismo.

Bezoek Ducati-museum Bologna, hierna rijden we richting Dozza voor een bezoek aan de stad met de muurschilderingen en wijnmaker Rocca. Na de lunch ‘doen’ we een paar van de bekende passen in de streek tusen Bologna en Firenze (o.a. Futa en Raticosa)), één groot bochtenfeest! ’s Avonds zijn we in Castello della Pieve.

We bezoeken drie hoogste pieken van de Marche en de Santuario di Fonte en als er belangstelling is (en tijd) de prachtig gelegen Tempel van Valadier. ’s Avonds arriveren we in S. Severino Marche en hebben we een ontmoeting met Ino Ulissi, ex-Dakarcoureur.

Bezoek aan de grotten van Camerano en Montecosaro vanaf waar je een 360º uitzicht op de Marche hebt. We ontmoeten Giorgio e Giuliana Serafino die de wereld zijn rond gereden op een 50cc-Vespa! Dan gaan we richting Gransasso via de Passo delle Capannelle, met eventueel een bezoekje aan Ascoli Piceno. We belanden uiteindelijk in l’Aquila.

We gaan weer richting het noorden door een deel van Umbrië: Antrodoco, Rieti, Lago di Piediluco, Terni, Valnerina e Cascata delle Marmore, Spoleto, Assisi, Gubbio, Perugia. Met een bezoek aan het ondergrondse Rocca Paolina. Overnachten doen we uiteindelijk aan het mooie Lago Trasimeno.

We rijden terug naar Bologna via de Via Cassia, oftewel door de Toscaanse Apennijnen langs plaatsen die bekend staan als UNESCO-cultuurgoed: Montalcino, Pienza, Montepulciano, Firenze (Piazzale Michelangelo). Aan het eind van de middag zijn we weer in Bologna en sluiten we de tour af. Uiteindelijk zijn we een kleine week en zo’n 1200 km aan het sturen. Programma onder voorbehoud, maar reken maar dat we mooie ritten gaan maken.

Duur

Meerdaags

Talen

Engels
Italiaans
Nederlands

Locatie

Bologna, Italië
Vanaf €990,00

Owner

admin

Member Since 2023

Ontdek andere reizen